2024. 05. 19. Vasárnap Ivó, Milán napja
Jelenleg a TV-ben:

Bayer show

Következik:

Ottó 22:35

Összefogna Putyin és Erdogan

Hír TV

2017. november 14., kedd 09:53, frissítve: kedd 10:48

Növelni kell a szíriai politikai rendezést célzó erőfeszítéseket – Oroszország és Törökország szerint. Vlagyimir Putyin és Recep Tayyip Erdogan Szocsiban beszélt erről. A török elnök azt is mondta, hogy akik nem hisznek a katonai megoldásban, vonják ki a csapataikat Szíriából.

Közös sajtótájékoztatót tartott az orosz és a török elnök Szocsiban. Több mint négyórás megbeszélés után álltak a kamerák elé.

Természetesen a szíriai rendezés problémáiról beszéltünk. A terroristákkal szemben elért sikerek fényében Erdogan elnök úrral ugyanúgy vélekedünk arról, hogy fokozni kell a hosszú távú normalizálást célzó erőfeszítéseket Szíriában – mondta az orosz elnök.

Putyin szerint Oroszország, Törökország és Irán együttműködése konkrét eredményeket hozott Szíriában. Ezért Moszkva és Ankara továbbra is együttműködik, hogy megoldja az arab országban zajló válságot. Az orosz elnök hangsúlyozta, hogy az erőfeszítéseket fokozni kell a politikai rendezés és a konfliktust követő helyreállítás céljából. Ezzel egyetértett Erdogan török elnök is.

Az asztanai tárgyalások és a biztonsági zónákról szóló megállapodás fontos eredményeket hozott, és megakadályozta, hogy továbbterjedjen az erőszak. Most mindketten egyetértünk abban, hogy a politikai megoldásra kell a legnagyobb figyelmet fordítanunk – nyilatkozta Erdogan.

A török elnök bírálta az Ázsiai és Csendes-óceáni Gazdasági Együttműködés danangi csúcstalálkozóján elfogadott nyilatkozat azon kitételét, amely szerint a szíriai polgárháborúnak nincs katonai megoldása. Úgy vélte: aki így gondolja, az vonja ki a csapatait Szíriából. Jim Mattis amerikai védelmi miniszter kijelentette: az Egyesült Államok nem távozik Szíriából addig, amíg az ENSZ égisze alatt folytatott genfi béketárgyalásokon előrelépés nem történik.

Aleppo térségében közben folyamatosak a harcok és a légitámadások.

Egy orosz Szuhoj–34-es vadászgép hat rakétát lőtt Atareb városára Aleppó nyugati részén. A rakéták a piacot találták el, és teljesen elpusztították. A piac mindig tele van, zöldséget, ruhát, elektronikai cikkeket árulnak ott – mondta egy atarebi lakos, Muajad Silo.

Emberi jogi szervezetek szerint többtucatnyi halottja és annál is több sérültje van az orosz légitámadásnak.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!