2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Óriási botrány: hekkerek segítették a brókereket

2015. augusztus 12., szerda 14:05

Bennfenntes információkat adott el, és a tőzsdei kereskedésen nyerészkedett egy nemzetközi hekkercsoport. A banda tagjai 30 millió dollárt, átszámítva nyolc és fél milliárd forintot kerestek azzal, hogy jó üzletekhez segítettek egyes amerikai brókereket. Ez lehet az évtized brókerbotránya az Egyesült Államokban.

Igazi 21. századi bűnügyet lepleztek le az Egyesült Államokban: hekkerek egy csoportja éveken át bennfentes információkkal látott el brókereket, cserébe ők is részesültek a tisztességtelenül szerzett profitból.

„Több mint öt éven át a főként Ukrajnából dolgozó hekkerek számos alkalommal hatoltak be a három legnagyobb sajtóközlemény-terjesztő cég számítógépes rendszereibe, és jóval több mint százezer bizalmas sajtóközleményt loptak el, még mielőtt hivatalosan közölték azokat” – mondta el Paul Fishman, New Jersey-i kerületi ügyész.


A kilenc számítógépes kalóz összesen több mint 30 millió dollárt, átszámítva 8,5 milliárd forintot keresett a tisztességtelen ügyletekkel. A hekkerek oktatóvideókkal segítették a brókereket az információkhoz való hozzáférésben.

„Leszedték a sajtóközleményeket a hírszolgálatok szervereiről, és egy másik szerverre tették őket, amihez hozzáfértek a kereskedők, akik aztán elolvasták a kilopott információkat, és üzletet kötöttek. A brókerek az így keresett pénzt tengerentúli bankszámlákra küldték hamis cégek, fedőcégek nevében, a hekkereket pedig ezekről a számlákról fizették” – fejtette ki az ügyész.

A vádirat szerint az érintett cégek között olyan óriások voltak, mint a világ egyik legnagyobb informatikai vállalata, a Hewlett-Packard, az utóbbi idők legnépszerűbb sorozatait gyártó Netflix, a Boeing, a Bank of America és a Ford.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!