2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Orbán szívesen provokál, de intellektuális

2016. április 19., kedd 08:40, frissítve: kedd 08:50

„Orbán Viktor intellektuális vitapartner, Jaroslaw Kaczynski viszont katolikus fundamentalista” - idézi a Frankfurter Allgemeine Zeitung a CDU egyik politikusát.

Elmar Brok mai németországi útjával kapcsolatban védelmébe vette Orbán Viktort. Az Európai Parlament külügyi bizottságának elnöke úgy fogalmazott, hogy Orbán olyan politikus, aki a határait próbálgatja, és szívesen provokál, de intellektuális vitapartner. Vele szemben Jaroslaw Kaczynski „begyöpösödött katolikus fundamentalista”.

Aligha lehet elkapni annak a drónnak a tulajdonosát, amely a British Airways egyik utasszállító gépével ütközött. Brit szakértők szerint mindaddig nem is lesz rá lehetőség, amíg nem vezetik be a tulajdonosok kötelező regisztrációját. Egy drón vasárnap ütközött a brit légitársaság Genfből érkező gépének, amely leszállni készült a Heathrow-n. A gép fedélzetén a személyzetén kívül 137 utas tartózkodott.

Római városnézésen volt az a tizenkét szíriai menekült, akiket a pápa vitt magával. A 14 menekültet átmenetileg egy római katolikus közösség helyezte el, amíg nem készül el tartós lakóhelyük a Vatikánban. A beszámoló szerint a menekültek átestek az első olasz nyelvórán is. Az egyik menekült újságíróknak úgy nyilatkozott, hogy úgy érzi magát, mintha álmodna, és csodálatos embernek nevezte Ferenc pápát.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!