2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Orbán: Hatalmas nyomás alatt állunk

2016. április 15., péntek 21:25, frissítve: péntek 21:48

Tíz pontból álló javaslatot tett Orbán Viktor az EU külső határainak védelme és az unión belüli szabad mozgás érdekében.

Az úgynevezett Schengen 2.0 tervet a Demokrata Centrumpártok Internacionáléjának lisszaboni tanácskozásán mutatta be a magyar kormányfő. Azt a következő napokban a visegrádi országoknak és a többi EU-s miniszterelnöknek is elküldik.

Orbán Viktor szerint elhibázott a migránsválság kezelésére tett európai bizottsági javaslat. Úgy véli, hogy a migránsok kötelező betelepítését meg kell akadályozni, a munkaerő-piaci problémákat ehelyett megfelelő gazdaság- és családpolitikával kell orvosolni. A kormányfő portugáliai látogatása során tárgyal a portugál néppárt elnökével és a portugál államfővel is.

„Most, hogy megvan Brüsszel hivatalos javaslata, hatalmas nyomás alatt állunk, hogy elvegyék azt a jogunkat, hogy mi, magyarok mondjuk meg, hogy kivel akarunk Magyarországon együtt élni. Ha nem állítjuk meg Brüsszelt egy népszavazással, akkor valóban ránk fognak kényszeríteni olyan elemeket, olyan tömegeket, olyan embertömegeket, akikkel mi nem akarunk együtt élni” – mondta a miniszterelnök.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!