2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Láncreakció 13:00

Orbán és Merkel emberiességhez való hozzáállását állítják szembe

Hír TV

2018. július 6., péntek 08:21

Merkel-Orbán találkozó brit szemmel. Nem enged Irán az olajvitában. Nemzetközi lapszemle.

Az Európa emberiességével kapcsolatos kemény vitáról ír a BBC a csütörtöki Merkel-Orbán találkozóról készített tudósításában. A német kancellár szerint a kontinens lelkét a humanitás adja, és megfeddte a magyar miniszterelnököt a migrációval kapcsolatban, hogy nem szabad elfelejtenie, a kérdés embereket érint, és a kontinensnek sem szabad elfelejtkeznie az emberek szenvedéséről, és szükségleteiről. Ezzel szemben Orbán azt hangsúlyozta, hogy a leghumánusabb, ha lezárjuk a határokat és azokat az országokat segítjük, ahonnan a migránsok jönnek – emelte ki a BBC.

Kiemelt helyen számol be a Tajpeitimes arról, hogy a tajvani Giant Global 15 millió eurós kerékpárgyártó üzemet épít Gyöngyösön. Az ázsiai szigetország vállalata ezzel a lépéssel európai pozícióját szeretné megerősíteni, és a hollandiai gyárával együtt innen látná el az európai piacot. A Giant két számjegyű bővülésre számít idén az elektromos biciklik iránt egyre növekvő keresletnek köszönhetően. A tervek szerint a magyar üzemből 300 ezer kerékpár gurulna ki.

Irán kész lezárni a stratégiai fontosságú Hormuzi-szorost, válaszul arra, ha az amerikaiak vezetésével le akarják állítani a perzsa államból származó olajexportot. A szoroson halad keresztül a világ olajszállítmányának harmada. A tervezett válaszlépést az iráni Forradalmi Gárda egyik parancsnoka jelentette be. Teherán szerint Washington nem gondolta végig döntése következményeit, amikor kilépett az atomalkuból, és az iráni olajembargóval fenyeget – számol be az izraeli Hárec.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!