2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:00

„Orbán egy eszköz Putyinnak”

2017. február 3., péntek 11:40, frissítve: vasárnap 13:43

Orbán Viktor és a Fidesz kiszolgáltatottá teszi Magyarországot Putyinnak, Magyarország trójai faló az EU-ban – írják amerikai lapok.

Vlagyimir Putyin igyekszik kihasználni az EU megosztottságát, ezért ment Budapestre, írja a The New York Times. A szerző úgy véli, az orosz államfő elégedett lehet Orbán Viktorral, a magyar miniszterelnök jól képviseli az orosz érdekeket Brüsszelben. Egy megkérdezett szakértő szerint Orbán csak eszköz Putyinnak, Moszkva is tisztában van azzal, hogy a többség a Fideszen belül is oroszellenes, csak a pártfegyelem miatt nem mernek ellentmondani Orbánnak, írja az amerikai lap.

Miközben a balti országokban és Ukrajnában mostanság szabadulnak a szovjet emlékművektől, Magyarországon két héttel Putyin látogatása előtt adták át a legújabbat – állítja a Newsweek. Az amerikai hetilap szerint Orbán Viktor és a Fidesz szembemegy korábbi önmagával az oroszbarátságban, most pedig a paksi bővítéssel anyagilag is kiszolgáltatottá teszi magát a kormány.

Nem az a kérdés, hogy miből és ki bővíti a paksi atomerőművet, hanem hogy mennyire biztonságos az orosz technológia – írja a Süddeutsche Zeitung. A német napilap szerint a legmodernebb hasonló erőmű a csehországi Temelinben van, ezenkívül Iránban, Indiában és Kínában működik ilyen rendszer. Ez alapján tartani lehet tőle, hogy nem a biztonság lesz az elsődleges szempont – véli a szerző.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!