2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Nyomtalanul eltűnt a tengeralattjáró

Hír TV

2017. november 18., szombat 16:01, frissítve: szombat 16:23

Eltűnt egy argentin tengeralattjáró a dél-amerikai ország partjainál – a vízi jármű személyzete utoljára szerda reggel adott életjelet magáról. A fedélzeten 44 főnyi legénység tartózkodik.

Az Ara San Juan tengeralattjáró három napja eltűnt a radarról az Argentin-tengeren, 430 kilométerre a partoktól – utoljára szerda reggel küldött jelzést. A hatóságok azt remélik, hogy csupán kommunikációs hibáról van szó.

„Ha kommunikációs probléma lépett fel, akkor lehetséges, hogy az áramellátással van a baj. A tengeralattjáró egy elektromos jármű, az akkumulátorokat rendszeres időközönként fel kell tölteni. Tehát lehet, hogy az akkumulátorok áramellátásával vannak gondok” – ismertette a haditengerészet szóvivője.

A német építésű Ara San Juan dízel- és elektromos meghajtású, és 1983-ban lépett szolgálatba. A dél-argentínai Ushuaia városából indult útnak, és a főváros, Buenos Aires közelében található bázisára tartott. Fedélzetén 44 fős legénység tartózkodik, az élelmiszer több napra elegendő. 

A gépet az argentin hadsereg repülőgépei és hadihajói keresik, de bekapcsolódott az amerikai NASA egyik repülőgépe is a kutatásba, sőt még Nagy-Britannia is felajánlotta a segítségét. A kutatómunkát azonban nehezítik a nagy hullámok és az erős szél.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!