2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Túlélve Bolíviát

Következik:

Híradó 12:00

Nincs túlélője az indonéz repülőgép-balesetnek

2015. augusztus 18., kedd 11:00, frissítve: kedd 11:02

Nincs túlélője a vasárnapi indonéziai repülőszerencsétlenségnek. A mentőalakulatok vezetője bejelentette: minden holttestet megtaláltak. A beszámolók szerint a repülőgép teljesen szétroncsolódott. A belföldi járat 54 emberrel a fedélzetén vasárnap zuhant le Indonézia keleti részén, Pápua tartományban. A rossz idő miatt a kutatócsoportok csak most értek a helyszínre. A gép fedélzetén csaknem félmilliárd dollárnyi segély is volt, amelyet a térségben akartak szétosztani. Az ország egy másik részén eltűnt európai búvárokat keresnek.

Nincsenek túlélői a repülőszerencsétlenségnek, minden utas földi maradványait megtalálták. „A kutatócsapatok helyi idő szerint negyed egykor megtalálták mind az ötvennégy holttestet. A maradványokat már felkészítették a hazaszállításra” – jelentette be a mentés egyik irányítója. Hozzátette: becsapódás erejét jelzi, hogy a repülőgép darabokra tört és kiégett, a holttestek pedig a felismerhetetlenségig összeroncsolódtak.

A repülési adatokat rögzítő feketedobozt is megtalálták, ennek elemzése után derül majd ki, hogy pontosan mi történt. A repülés idején vihar volt a térségben, a mentőcsapatok is ezért érték el csak kedd reggel a becsapódás helyszínét.

A repülőgép segélyt is szállított a Pápua tartománybeli falvaknak, közel félmilliárd dollár értékben. Azt egyelőre nem tudni, hogy a segélycsomagot megtalálták-e.

Kelet-Borneó tartományban közben négy, búvárkodás közben eltűnt európai turistát keresnek a mentőcsapatok. A három belga és egy olasz állampolgár még a hétvégén indult egy szigetre, azóta nem találják őket.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!