2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Nincs kegyelem az adóelkerülést segítő cégeknek

2016. április 11., hétfő 21:23, frissítve: kedd 08:05

Hasonló cipőben járt a brit miniszterelnök, mint magyar kollégája, igaz David Cameronnak apja offshore-ügye miatt kellett magyarázkodnia országa parlamentjében. Az ülésen egyúttal szigorú intézkedéseket jelentett be az adóelkerülők ellen.

A brit parlament alsóházának ülésén védte magát és apját az offshore-ügyük miatt David Cameron: „Elnök úr! Minden részvényemet eladtam a portfóliómból abban az évben, amikor megválasztottak, mert nem akartam érdekütközést” – hangoztatta.

A brit miniszterelnök azt ígérte: az adóhatóság és a rendőrség megvizsgálja azokat a cégeket és állampolgárokat, akik szerepelnek a panamai papírokban. Azt is bejelentette, hogy a jövőben a tengerentúli brit területeken bejegyzett vállalatok tulajdonosi hátterét is feltárják.

„Így először történhet meg, hogy a brit rendőrség és igazságszolgáltatás pontosan tudni fogja, hogy ki birtokolja és ellenőrzi a a Brit Virgin-szigeteken, a Kajmán-szigeteken, a Man-szigeten, Bermudán és a Jerseyn bejegyzett minden vállalatot” – emelte ki a brit miniszterelnök.

David Cameron emellett kezdeményezi, hogy szigorúbban járnak el azokkal a cégekkel szemben, amelyek segítik az adóelkerülést.

A Munkáspárt vezetője ugyanakkor úgy véli, hogy a törvények nem egyformán vonatkoznak mindenkire. „Jelenleg egy törvény vonatkozik a szupergazdagokra, és egy másik a többiekre. Elnök úr! Én nem vagyok biztos abban, hogy a miniszterelnök teljes mértékben tisztában van azzal, hogy mekkora a düh odakinn, emiatt az igazságtalanság miatt” – mutatott rá Jeremy Corbyn.

A munkáspárti vezető szerint az emberek azért is dühösek, mert míg a gazdagok nem fizetnek adót, addig a Cameron-kormányzat hat éve alatt kemény megszorításokat vezettek be.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!