2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Nemzeti hős vált a párizsi pókemberből

Hír TV

2018. május 28., hétfő 14:12, frissítve: hétfő 17:13

Állampolgárságot kap és a tűzoltóságnál is elhelyezkedhet az a Maliból származó férfi, aki a hétvégén Párizsban megmentett egy négy éves kisfiút. A gyerek egy erkély szélén lógott, amikor a férfi felmászott hozzá. Hősiességéért az államfő mondott köszönetet.

Több tucat járókelő biztatta a nem hétköznapi hőst, aki egy párizsi lakóház negyedik emeletéig mászott fel, hogy megmentsen egy 4 éves kisgyermeket. A fiút egyedül hagyta az apja, amíg elment vásárolni, a kisgyermek pedig kijutott a nyitva maradt erkélyajtón, és majdnem lezuhant, de még meg tudott kapaszkodni az erkély szélében. A levegőben lógó gyereken végül egy mali bevándorló segített: Pókember módjára gyorsan felmászott a kisgyerekhez, majd egy mozdulattal biztonságba helyezte.

„Nyolc körül éppen arra jártam, pár méterre voltam az épülettől, amikor megláttam a gyereket. Nem gondolkodtam egy percig sem, sem magamra, sem másra nem gondoltam, átvágtam az úton, hogy lehozzam” – mondta.

A 22 éves bevándorló férfi egy csapásra nemzeti hős lett Franciaországban. Órákkal később felhívta a párizsi polgármester, másnap pedig már az Elysée palotába invitálták, ahol Emmanuel Macron azt ígérte, gyorsított eljárásban döntenek az állampolgársági kérelméről. Arra is utalt, hogy ha a papírok rendben vannak, a férfi tűzoltóként dolgozhatna Párizsban.

Ha belegondol az ember, milyen magasan van az erkély, borzasztó nagy bátorság kell ahhoz, hogy valakinek egyáltalán eszébe jusson felmászni. Nagyon örülök, hogy ezt mások is így látják és hogy megjutalmazták a hősiességéért - mondta a a megmentett fiú szomszédja.

Párizsban született már Maliból származó francia nemzeti hős: a 2015-ös kóser szupermarket elleni támadásban szintén egy migráns mentett meg több embert, akit szintén állampolgársággal jutalmaztak.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!