2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Nem szűnnek a kormányellenes tiltakozások

2016. május 18., szerda 11:58

Folyamatosak az átmeneti kormány elleni tiltakozások Brazília-szerte múlt hét csütörtök óta. Az új kormányzatot többek között azért kritizálják, mert kizárólag fehérekből és férfiakból áll. A baloldaliak, a kisebbségek és a szegények attól is tartanak, hogy egy mély gazdasági recesszió és azok a költségvetési kiadáscsökkentések, amelyeket az új kormány a gazdaság helyreállítására hozott, háttérbe szorítják majd a növekedési politikát.

A tiltakozások Brazília-szerte múlt hét csütörtökön kezdődtek, amikor a parlament megszavazta a Dilma Rousseff elnök elmozdítására irányuló jogi eljárást, és az elnök helyére Michel Temert, a baloldali kormány helyére pedig jobbközép kormányt helyezett. „A demokrácia védelméért vagyunk itt, és hogy harcoljunk a kormány ellen. Elfoglaljuk az utcákat, és mindent megteszünk, hogy Temer ne maradjon hatalomban” – mondta Amanda Magalhaes tüntető.

Az új kormányzatot többek között azért kritizálják, mert kizárólag fehérekből és férfiakból áll, és mert a női, esélyegyenlőségi és emberi jogi minisztériumot első intézkedésként a jóval nagyobb méretű igazságügyi minisztérium alá helyeznék, amelyet nem mellesleg egy férfi vezet. „Ennek az eseménynek a fontossága elsősorban az ellenállásban rejlik. Azért vagyunk itt, hogy ezt megmutassuk. Nem fogjuk otthagyni az utcát. Lehet, hogy holnap ezren leszünk, lehet. Nem ez az érdekes” – fogalmazott Julio Barroso kulturális szervező.

A baloldaliak, a kisebbségek és a szegények attól is tartanak, hogy egy mély gazdasági recesszió és azok a költségvetési kiadáscsökkentések, amelyeket az új kormány a gazdaság helyreállítására hozott, háttérbe szorítják majd a növekedési politikát.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!