2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Napi aktuális 23:30

Nem szeretik a franciák Macront

Hír TV

2018. május 6., vasárnap 22:08, frissítve: hétfő 07:36

A franciák többsége elégedetlen az egy éve hivatalba lépett Emmanuel Macron teljesítményével a felmérések szerint. A francia elnök gazdasági reformjainak pozitív hatásai már láthatóak, de azok több társadalmi csoport érdekeit is sértik.

Egy évvel azt követően, hogy letette a hivatali esküt, már látszanak a francia elnök gazdasági programjának hatásai. A munkanélküliség csökken, a növekedés a németországit közelíti, a franciák többsége mégis elégedetlen Emmanuel Macron teljesítményével. Rendszeresek a sztrájkok és a tüntetések is. Macron célja, hogy a francia gazdaság versenyképesebb legyen, de reformjai a közalkalmazottak, a diákok és a nyugdíjasok érdekeit is sértik.

Franciaország külföldi megítélése ugyanakkor javult Macron elnökségének első évében, ebben a franciák többsége egyetért.

Franciaország külföldi imázsa rengeteget javult, ezt fontos észben tartani. Ha külföldön nagyon sokan beszélnek Emmanuel Macronról legyen szó Németországról, az Egyesült Államokról, vagy más országokról. Ez nagy változás az előző korszakhoz képest. A befektetők is pozitívabban ítélik meg Franciaországot - mondta egy elemző, Philippe Waechter.

A francia elnöknek két fronton kell a legkeményebb harcot megvívnia. Az egyiket az állami vasúttársaság alkalmazottai ellen, akik tiltakoznak a nyugdíjig szóló munkaszerződések eltörlése ellen. A másikat a diáksággal, akik elfogadhatatlannak tartják, hogy az egyetemek mostantól a tanulmányi eredmények alapján megválogathatják, kit vesznek fel és kit nem.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!