2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

„Nem ringathatjuk magunkat egy egységes Európa illúziójába”

2016. április 22., péntek 09:30

A visegrádi négyek tényezővé váltak Európában – erről írnak a francia és az olasz újságok.

A Le Monde A visegrádi négyek, avagy Közép-Európa emancipációja címmel közölt tudósítást. A francia baloldali lap szerint a V4 a korábbi ismeretlenség után mára olyan politikai erővé vált Európában, amely a Brüsszelben uralkodó gondolkodás ellentétét jelenti, és befolyással bír az Európai Tanács üléseire. A közös alkalmi és taktikai jellegű érdekek azonban a lap szerint nem tudják feledtetni az alapvető nézeteltéréseket, amelyek miatt a visegrádi négyek kapcsolatai törékeny alapokon nyugszanak.

Helmut Kohl és Orbán Viktor találkozója „arra kényszerít, hogy szembenézzünk a valósággal, az unióban számos Európa él nehezen együtt. Ha meg akarjuk menteni Európát, nem ringathatjuk magunkat egy egységes szemlélet illúziójában, amely nem létezik” – írta a La Stampa olasz napilap. Kelet-Közép-Európa kitartóan védi azt a kulturális, vallási és etnikai egységességet, amely Nyugaton már a berlini fal leomlása előtt erejét veszítette – állapította meg a cikk szerzője.

Hagyjanak fel az alkoholfogyasztással, de ne teljesen – javasolta országa állampolgárainak Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnök a belorusz hírügynökség beszámolója szerint. Az állami tévé által is közvetített beszédében az Európa utolsó diktátorának tartott államfő az egészséges életmód fontosságáról adott tanácsokat, majd ezután hozzátette, hogy az sem jó, ha valaki teljesen leáll az ivással, mert akkor, mint fogalmazott, más bajok jöhetnek.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!