2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Nem járnak a metrók

2015. augusztus 6., csütörtök 12:27, frissítve: csütörtök 17:43

24 órás metrósztrájk van Londonban, a munkabeszüntetés este fél 10-ig tart. A munkások béremelést követelnek. A közlekedési társaság 2 százalékos béremelést, az éjszakai pótlék emelését és egyszeri, 500 font értékű bónuszt ígért a dolgozóknak, de a szakszervezetek ezt visszautasították. A londoni metrót naponta 4 millió ember használja.

Metró helyett biciklire ült a londoniak egy része csütörtök reggel, miután szerda este 24 órás metrósztrájk kezdődött a brit fővárosban. Az összes metróállomás bezárt, így a földalatti közlekedés teljesen leállt. A londoni közlekedési vállalat 250 busszal többet rendelt ki az utakra, azonban így sem tudta megakadályozni a közlekedési káoszt. „Ez a reggel egy rémálom, egy totális katasztrófa. Fél órával előbb keltem, de egyszerűen nem tehetek semmit. Olyan, mintha felrobbant volna egy bomba. Vicc az egész” – mondta az egyik járókelő.

A buszmegállókban hatalmas tömeg torlódott fel, sok járat késett. „A vonatközlekedést nem érintette a sztrájk, de a buszmegállókban iszonyú sorok vannak, és ez lesz egész nap. Én általában busszal járok, és ez most minden buszjáratot érint” – nyilatkozta egy másik utas.

A metró dolgozói azért sztrájkolnak, mert nem tudtak megegyezni a cégvezetéssel a bevezetés előtt álló éjszakai műszakért járó fizetésről. A menedzsment átszámítva 90 ezer forint pótlékot ígért a metróvezetőknek az éjszakai műszakra, az állomáson dolgozók pedig 220 ezer forint pótlékot kaptak volna. Emellett megígérték nekik azt is, hogy alapfizetésüket két százalékkal emelik, és bevezetik a négynapos munkahetet.

A szakszervezetek azonban elutasították az ajánlatot. Szerintük kevés a pihenőidő, az éjszakai műszak pedig rossz hatással van a munka és a magánélet közötti egyensúlyra.

A brit fővárosban szeptember 12-én indulna az éjszakai metróközlekedés. A szakszervezetek és a munkáltatók közötti egyeztetések jövő héten folytatódhatnak.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!