2024. 05. 27. Hétfő Hella napja
Jelenleg a TV-ben:

Sajtóklub

Következik:

Híradó 15:00

Negyedszer tüntettek a francia dolgozók

Hír TV

2017. november 17., péntek 10:35, frissítve: péntek 11:59

Az új munkajogi törvényt már elfogadta a parlament, de a szakszervezetek szerint előbb-utóbb elérik a céljukat a tiltakozó megmozdulásokkal.

Immár negyedik alkalommal tüntettek a francia dolgozók az új munkajogi törvény ellen. A jogszabályt már elfogadta a parlament, de a szakszervezetek szerint előbb-utóbb elérik a céljukat a tiltakozó megmozdulásokkal.

„Tűnés!” Ezt üzenték Emmanuel Macronnak az egyik legnagyobb francia szakszervezet tagjai, akik a már elfogadott új munkajogi törvény ellen tüntettek. A dolgozói érdekképviselet negyedik alkalommal tiltakozott így a reform ellen.

„Egyetlen francia szakszervezet sem mondta, hogy ez a reform jó. Nincs rá okunk, hogy ne gyűljünk össze amilyen gyakran csak lehet, hogy megmutassuk, mennyire elégedetlenek vagyunk” – mondta a CGT szakszervezet elnöke.

A munkavállalók szerint az új munkajogi törvény egyértelműen a cégeket védi; a többi közt azzal, hogy megkönnyíti az alkalmazottak elbocsátását, és a bértárgyalásoknál segít megkerülni a szakszervezeteket.

A párizsi kormány viszont azt mondja, az új jogszabály rugalmasabbá teszi a francia munkaerőpiacot, így könnyebb lesz felvenni a harcot a régóta 10 százalék körüli munkanélküliséggel.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!