2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Nagy port kavar Orbán Viktor látogatása

2016. április 18., hétfő 08:02, frissítve: kedd 15:59

Az „országegyesítő” német kancellár holnap otthonában fogadja a magyar miniszterelnököt. Külpolitikai lapszemlénkből az is kiderül, hogy milyen hasonlóság van Vilmos herceg mostani és édesanyja, Diána hercegné huszonnégy évvel ezelőtti indiai fényképei között.

Európa nem tud emberek millióinak új otthont adni, ezért a válság megoldását nem Európában kell keresni – véli Helmut Kohl egykori német kancellár, aki kedden látja vendégül Orbán Viktor miniszterelnököt ludwigshafeni otthonában. Kohl – aki Európa tiszteletbeli polgára – ezzel neve megemlítése nélkül bírálta a jelenlegi kancellár menekültpolitikáját. A politikus szerint hiba volt, hogy , Angela Merkel a múlt ősszel minden egyeztetés nélkül megnyitotta a határokat a menekültek előtt.

Magukat antifasisztának nevező csoportok szerveznek tüntetést Kohl ludwigshafeni házánál Orbán Viktor magánlátogatása miatt – írja Die Welt. A város szóvivője szerint a hatóságok még vizsgálják, hogy megvannak-e feltételek a tüntetés megtartásához. A megmozdulást egy magánszemély kezdeményezte, hogy a résztvevők tiltakozhassanak Európa „megosztása” ellen. A magyar miniszterelnök Angela Merkel kemény bírálójának számít, Helmut Kohl pedig már többször megvédte Orbán Viktort a nemzetközi bírálatokkal szemben.

Hercegi fotók

A Kensington-palota szombaton tette közzé a Vilmos hercegről és a Katalin hercegnéről készült fényképeket, amelyek a britek jó részét egy huszonnégy évvel ezelőtti eseményre emlékeztették. A brit trón várományosa a nejével ugyanis a Tádzs Mahal előtt ugyanazon a padon ül, amelyen édesanyját majdnem két és fél évtizeddel ezelőtt lefényképezték. A két kép között azonban van egy jelentős különbség is, ezúttal a képen egy hercegi pár látható, a huszonnégy évvel ezelőtti képen viszont Diána hercegné egyedül pózolt.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!