2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Múzeumi merénylet: szökésben a harmadik elkövető

2015. március 22., vasárnap 19:56

A tunéziai hatóságok keresik a szerdai merénylet harmadik elkövetőjét – közölte az észak-afrikai ország államfője. A tuniszi Bardo Múzeumban elhelyezett biztonsági kamerák felvételei is azt erősítették meg, hogy egy harmadik támadó is volt, aki feltehetően elmenekült a helyszínről. Két elkövetőt a biztonsági erők lelőttek. A tunéziai elnök azt ígérte, a hatóságok elkapják a huszonhárom halálos áldozatot követelő terrortámadás szökésben lévő tettesét is.

Nyilvánosságra hozta a tunéziai belügyminisztérium a szerdai, múzeumi túszdráma idején készült biztonsági kamerás felvételeket, amelyeken a fegyveres támadók látszanak. A rendőrség fotókat is mellékelt a merénylők holttestéről, a képek tanúsága szerint az egyik merénylő bombát szerelt a testére. A videón az is látszik, hogy a múzeumban három fegyveres volt, a harmadik még szökésben van. „Kettőt lelőttek, de egy személy még szökésben van valahol. Mindenesetre biztos, hogy nem jut messzire” – mondta újságíróknak a tunéziai elnök. Beji Caid Essebsi azt is bejelentette, hogy az áldozatok emlékére a kormány emlékművet állít.

A szerdai merényletben összesen huszonhárman haltak meg, közülük húszan külföldi turisták voltak. Az akciót az Iszlám Állam szervezet vállalta magára. Az ország gazdasága a turizmusból befolyó bevételektől függ, a helyiek pedig attól tartanak, a szélsőségesek miatt jelentős bevételtől esik el az államkassza. „Nagyon félünk. Ez a dolog szájról szájra fog járni Franciaországban, Európában, a világon mindenhol. Az áprilisi foglalások miatt még nem aggódom, de a főszezonban biztosan érezni fogjuk a turisták számának csökkenését, és ez nagyon rossz” – fogalmazott egy bolttulajdonos.

A tunéziai hatóságok már több mint húsz gyanúsítottat vettek őrizetbe a támadással összefüggésben, közülük tíznek szervezőként vagy fegyverbeszerzőként közvetlen szerepe lehetett a merényletben.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!