2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

Híradó 15:10

Mindenhol tarolt a kormányközeli Magosz

Hír TV

2017. november 4., szombat 12:14, frissítve: szombat 12:34

A papírforma érvényesült a pénteki agrárkamarai küldöttválasztáson: mind a tizenkilenc megyében a kormányközeli Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (Magosz) listája nyerte a szavazást, igaz tíz megyében nem is lehetett másra szavazni.

Ellenlábasának, a Mezőgazdasági Szövetkezők és Termelők Országos Szövetségének (MOSZ) csupán kilenc helyen sikerült listát állítania.

Az LMP országgyűlési képviselője a Hír TV Híradójának azt mondta: a kamarai tagok mindössze 13 százaléka ment el szavazni. Sallai R. Benedek szerint ez azt jelenti, hogy a többség azért nem vett részt a voksoláson, mert nem volt érdemi választási lehetőség. Az MSZP és az LMP szerint a Magosz rátelepedett a köztestületre.

 

„Közel 360 ezer tagja van a kamarának, és csupán 13 százalék vett részt, amelynek 88 százaléka szavazott a Magoszra. Ez azt jelenti, hogy az összes tag 10 százalékos legitimizációját érinti a kamara. Összesen tehát 47 ezer ember van az országban, az egész szektorban, aki a Magosz irányával és a Fidesszel egyetért. Ez hozza a számokat, de 90 százaléka nem tartotta fontosnak, hogy elmenjen szavazni egy olyan helyzetben, ahol csak a Magoszra lehet szavazni, és nincs érdemi választási lehetőség” – fogalmazott a politikus.

Az MSZP és az LMP tegnap a Magosz ellen tiltakozott, amely szerintük rátelepedett a köztestületre, és nem a gazdák, hanem a Fidesz érdekeit képviseli. Az ellenzéki pártok 2018-tól eltörölnék a kötelező agrárkamarai tagságot.

 

 

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!