2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Milliók éhezhetnek az aszály miatt

Hír TV

2018. május 28., hétfő 08:04, frissítve: hétfő 08:17

Milliókat fenyeget éhezés az aszály miatt Afganisztánban, tengeri zárórendszert épít Izrael. Külföldi lapszemle.

Illegitimnek tartja a 2016-os amerikai elnökválasztási folyamatba történt állítólagos orosz beavatkozást vizsgáló bizottság tevékenységét Rudy Giuliani, Donald Trump elnök jogászcsapatának tagja. Giuliani a CNN hírtelevízióban vasárnap arról beszélt, hogy van stratégiájuk a vizsgálóbizottság munkájára adandó válaszra. Azt azonban nem fejtette ki, hogy konkrétan milyen adatok, információk, bizonyítékok állnak az elnök jogászainak rendelkezésére.

Izrael a Gázai övezetet uraló radikális iszlamista Hamász szervezet tengeri kommandójától védő akadály építésébe kezdett az övezet és Izrael tengerpartjának határán – jelentette a Jediót Ahronót című újság honlapja. A tengeri zárórendszer építését azután határozták el, hogy a Hamász tengeri kommandója 2014-ben, az Erős szikla hadművelet idején sikeresen bejutott az ország területére a Földközi-tenger ezen déli partszakasza felől.

Legkevesebb kétmillió embert fenyeget éhezés az aszály miatt Afganisztánban – írja a New York Times. Az ENSZ szerint a télen elmaradt esőzés és havazás miatt az ország 34 tartománya közül húszban a földművesek kénytelenek voltak csökkenteni a búza és más haszonnövények vetését, vagy egyáltalán nem is vetettek. Hozzávetőleg 115 millió dollár azonnali segélyre lenne szükség az érintettek élelemmel és ivóvízzel való ellátásához.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!