2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Migránsvadászok garázdálkodnak, a kormány nem tesz semmit

2016. április 14., csütörtök 21:46, frissítve: csütörtök 21:46

Migránsvadász hordák garázdálkodnak Bulgáriában, a kemény mag megbilincseli a menekülteket, majd visszazavarja őket Törökországba. A helyi kormány hagyja az önbíráskodást.

Voltak olyan menekültek, akik szerencsésnek mondhatják magukat. A migránsvadászok mérsékelt szárnyának tagjaiba futottak bele, akik beérték azzal, hogy értesítették a rendőröket. „A legutóbb, amikor egy migránscsoporttal találkoztunk, csak annyit tettünk, hogy rájuk szóltunk: Megállni, kérjük megállni! Ők azonnal engedelmeskedtek, és leültek a földre. Semmiféle ellenállás sem volt a részükről” – számolt be a történtekről az OZBG csoport tagja, Georgi Krasztev.

A kemény mag viszont műanyag bilincset tesz a jövevények kezére, majd visszazavarják őket Törökországba. A radikálisok nem szégyellik magukat, az erőszakos akcióikról készített felvételeket közzéteszik az interneten.

A migránsok elleni támadások, amelyeknek szemtanúi vagyunk az utóbbi néhány hónapban, bűncselekménynek számítanak. Sajnos a hatóságok vegyesen reagálnak ezekre az esetekre, hol támogatják, hol pedig elítélik őket – mondta egy jogvédő szervezet elnöke.

A bolgár kormány tud az önbíráskodásokról. „Felvettem a kapcsolatot ezekkel a fiúkkal, és beszélgettünk is. Minden segítségnek örülünk a lakosság részéről, természetesen, ha a rendőrséget, a határrendőrséget értesítik. Senki sem lépheti túl az őt megillető jogokat, és mindenkinek tiszteletben kell tartania a törvényeket” – fogalmazott Bojko Boriszov bolgár miniszterelnök.

A migránsválság kezdete óta valamivel több mind harmincezer menekült haladt át Bulgárián. Ez a szám nőhet, a macedón útvonal lezárása óta az embercsempészek Bulgária felé terelik a migránsokat.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!