2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Merkel–Seehofer-alku: háborog a német ellenzék és Ausztria

Hír TV

2018. július 3., kedd 11:56, frissítve: kedd 13:54

Két volt szociáldemokrata vezető is keményen nekiment a Keresztényszociális Uniónak (CSU). Sigmar Gabriel szerint Seehofer a német kormányt és a kancellárt is megzsarolta. Egy másik korábbi SPD-elnök, Martin Schulz sem fogta vissza magát. Ő arról beszélt, hogy a CSU kiírta magát a felelős európai pártok közül, és a bajor tartományi választási győzelem érdekében rúgott fel európai alapértékeket. Az uniópártok vitájában szerinte szerepet játszott a CSU-n belüli hatalmi harc, amelyben Schulz szerint tesztoszteron-túltengéses fiatal politikusok csapnak össze egoista öregekkel.

Az osztrák sajtó már arról cikkezik, hogy a németek dominót indíthatnak el, és Ausztria saját tranzitközpontokat alakít ki a Brenner-hágón, az osztrák–olasz–szlovén hármas határon. A Merkel–Seehofer-alku Ausztriára vonatkozó részét egy osztrák miniszter elfogadhatatlannak nevezte. A németek egy Ausztriával kötendő megállapodás alapján az összes olyan menekültet Ausztriába toloncolnák, akiket más uniós tagállamok nem hajlandók visszafogadni. Seehofer német belügyminiszter reggel telefonon beszélt Sebastian Kurz osztrák kancellárral, és amilyen gyorsan lehet, Bécsbe utazik tárgyalni. Seehofer a frontországnak számító és a migráció kérdésében keményvonalas politikát képviselő Olaszország belügyminiszterével is megvitatja a német javaslatot.

Foszladozik a schengeni szabadság – Kovács Gábor külpolitikai szerkesztőnk Mikecz Dánielel, a Republikon Intézet elemzőjével beszélgetett:

„Ha nincsenek külső határok, majd lesznek belsők” – bejelentkezés 12 órakor Brüsszelből:

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!