2024. 04. 30. Kedd Katalin, Kitti napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:00

Menekültbarát polgármester nyakához szorítottak kést

Hír TV

2017. november 28., kedd 23:11, frissítve: szerda 08:40

Menekültbarát polgármestert késeltek meg Németországban. A politikus a közösségi médiában megjelenő uszítás következményének tartja a támadást, amely a német kancellárt elborzasztotta.

Egy kis török büfébe tért be Altena város polgármestere. A tulajdonost jól ismerte, Andreas Hollstein törzsvendégnek számított. Utána érkezett egy férfi, aki rátámadt a politikusra.

„Hirtelen előrántott egy kést, nem tudom, hogy honnan, nem láttam, minden olyan gyorsan történt. Azonnal átkulcsolta Hollstein nyakát, a torkához szorította a kést, meg akarta vágni. A polgármester megvédte magát, és megragadta a támadó kezét. Láttam, hogy mi történik, és azonnal odarohantam” – számolt be a történtekről a büfé tulajdonosa.

A támadót a büfés és a büfés konyhában dolgozó édesapja lefegyverezte. A polgármester könnyebben sérült meg, a tettes ellen azonban gyilkossági kísérlet miatt indult eljárás. Az 57 éves, kereszténydemokrata városvezetőt sokan bírálták, amiért védelmébe vette a menekülteket, és többet fogadott be közülük, mint ahányat a német kormány előírt.

„Szerintem amit Altenában tapasztalunk, nem különbözik attól, amit más városokban és az egész országban látunk. Az a méreg, amely jelen van a közösségi médiában, könnyen utat talál az egyszerű emberek elméjéhez – én ezt nevezném felbujtónak. Nincs bennem harag ezek iránt az emberek iránt, nem az igazságszolgáltatás nevében beszélek, de szerintem ő csak egy eszköz volt” – mondta a polgármester a támadás utáni napon adott sajtótájékoztatóján.

Angela Merkelt elborzasztotta a támadás híre – ezt a kancellár szóvivője közölte a Twitteren. Két éve a kölni polgármester-választás előtti napon szintén késsel rontottak rá a később megválasztott jelöltre. Az elkövető akkor is idegenellenesnek mondta magát.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!