2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Második védelmi vonalat javasolt Orbán

2015. december 18., péntek 17:30, frissítve: szombat 09:51

Az unió külső határainak védelme nélkül nem működhet a schengeni rendszer – mondta Orbán Viktor az uniós csúcs után.

A kormányfő közölte: Magyarország azt javasolta, ha nem sikerül biztosítani a görög határ védelmét, akkor alakítsanak ki egy második védelmi vonalat Görögország határán a macedón–bolgár szakaszon.


A miniszterelnök hozzátette: Magyarország azt is javasolja, hogy vegyék fel Bulgáriát a schengeni övezetbe és töröljék el az ukrán állampolgárokkal szembeni vízumkötelezettséget.

„Jelöljünk ki egy második védelmi vonalat, ahol meg tudjuk védeni Európát és a határ-ellenőrzési szabályoknak érvényt tudunk szerezni. Ez a mi javaslatunk szerint Macedónia és Görögország, Görögország és Bulgária határvonala lehet. Szerintünk az erőforrásokat, pénzt, embert, jogi szabályokat erre a vonalra, illetve ennek a megvédésére érdemes összpontosítani. Magyarország ezt is teszi, ezért ad segítséget például Macedóniának is” – fejtette ki Orbán Viktor.

Mint arról korábban beszámoltunk: migrációs stratégiát fogadtak el a bevándorlási hullám megállítása és a schengeni vívmányok megőrzése érdekében az uniós állam- és kormányfők csúcstalálkozóján. Bővebben>>>

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!