2024. 09. 08. Vasárnap Mária, Adrienn napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Radar ráadás 03:00

Már kilenc áldozata van Niklasnak

2015. április 1., szerda 10:00, frissítve: szerda 12:20

Már kilenc halálos áldozata van a Niklas orkánnak, amely Németországon, Svájcon és Ausztrián söpör végig. Emellett továbbra is komoly fennakadások vannak a szárazföldi és a légi közlekedésben is, több száz vasúti és repülőjáratot töröltek.

Számos más úton lelassult vagy teljesen megállt a forgalom Niklas orkán miatt. A már halálos áldozatokat is követelő viharok a légi közlekedésben is káoszt okoztak.

A frankfurti repülőtéren több mint száznyolcvan járatot kellett törölni. A vasúti közlekedésben is komoly fennakadások vannak, más városokon kívül Bréma és Hannover között továbbra sem járnak a vonatok.

A kölni pályaudvaron is hiába várták az utasok, hogy elinduljon a vonatuk. A német vasúttársaság több városban is a póruljártak segítségére sietett: a pályaudvarokon rekedt utasok hálókocsikban húzhatják meg magukat.

A Svájcban és Ausztriában is tomboló vihar több helyen fákat csavart ki a helyükből; autókat, házakat és villamos vezetékeket rongált meg. „Először megnéztem a szobámat, mert olyan hangot hallottam, mintha egy szekrény esett volna le. Aztán a konyhaablakból láttam kint egy fát, ami korábban nem volt ott. Szerencsére senki sem sétált erre, amikor kidőlt a fa” – mondta egy hamburgi lakos.

Az akár 190 kilométer per órás sebességű szél az Északi-tenger felől fúj az Alpok felé. Az előrejelzések szerint az ítéletidő szerdán Lengyelországba is megérkezhet.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!