2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar ráadás

Következik:

Hazahúzó 01:00

Magyarországot is érzékenyen érintő kérdésekről szavaznak az EP-ben

Hír TV

2018. április 24., kedd 15:06, frissítve: kedd 15:33

Az európai ügyészséghez való csatlakozást szabná az uniós támogatások feltételéül az a javaslat, amelyről szerdán szavaz az Európai Parlament (EP) költségvetési ellenőrző bizottsága. A testület emellett egy olyan ajánlásról is dönthet, amely a Magyarország elleni hetes cikkely szerinti eljárás előkészítésével összefüggésben készült.

– Szerdán az Európai Parlament költségvetési ellenőrzési bizottsága szavazni fog egy ajánlásról, egy véleményről, amit becsatolnak majd ahhoz a Magyarország-jelentéshez, amit a hetes cikkely előkészítése kapcsán az Európai Parlament állampolgári, bel- és igazságügyi bizottsága készít – számolt be a Hír TV brüsszeli tudósítója kedden.

– Az OLAF-fal kapcsolatban is van néhány részlet. Például megállapítja ez a vélemény, hogy 2013 és 2016 között Magyarország volt a második legtöbbször vizgzsált tagállam, ami a kisebbik baj. A nagyobbik az, hogy a vizsgálatok 85 százalékát követte igazságügyi, s pénzügyi ajánlás, tehát valamiféle pénzügyi szabálytalanságot fedeztek fel az ellenőrök ezeknek a beruházásoknak a túlnyomó többségében. A másik probléma, ami folyamatosan visszatérő kifogás a magyar állammal szemben, hogy ezeknek az ajánlásoknak csak 33 százalékát követte valamiféle magyarországi lépés (…), de ez nem jelenti azt sem, hogy született valamiféle intézkedés – emelte ki munkatársunk. 

– Tehát ez lesz az egyik, amiről szavaznak, a másik pedig az, hogy aki az európai ügyészségnek nem lesz a tagja, amely közvetlenül lefolytathat nyomozást, az ne kaphasson uniós forrásokat a jövőben – tette hozzá Arató László.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!