2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Lövöldözés Denvernél

Hír TV

2017. november 2., csütörtök 07:24, frissítve: csütörtök 09:05

Hárman meghaltak egy lövöldözésben az egyesült államokbeli Denver egyik elővárosában, egy áruházban. A támadás helyi idő szerint szerda este történt. Szemtanúk arról számoltak be, hogy a tettes több lövést is leadott, majd autóval elmenekült. Az első vizsgálatok szerint a támadó véletlenszerűen választotta ki áldozatait. Indítékairól nincs információ, a hatóságok a terrortámadás lehetőségét is elképzelhetőnek tartják.

Helyi idő szerint szerda este fél hétkor dördültek el az első lövések a coloradói Denver elővárosának, Thorntonnak az egyik áruházában. A rendőrök a szemtanúk beszámolóiból és az ipari kamerák felvételeiből rekonstruálták a történteket. A támadó ezek alapján csak belépett a főbejáraton, és tüzet nyitott az ott tartózkodókra.

„Egy lövést hallottunk, a testvéremmel egymásra néztünk, kérdezte, hogy ez mi volt, én pedig mondtam, hogy lövés volt szerintem. Ezután még három-négy lövést is hallottunk. Mondtam, hogy ezek tényleg lövések, menjünk innen. Elkezdtünk kirohanni, a kijáratnál már nagy volt a tolongás, mindenki lökdöste a másikat, az emberek egymás hegyén-hátán próbáltak kijutni. Nem láttam, hogy hol van a testvérem, úgyhogy visszamentem, megkerestem, aztán megragadtam, és kirángattam, de ahogy próbáltunk kijutni, ötven-hatvan ember összetömörült, mindenki próbálta elkerülni a golyókat. Amikor kijöttünk, ott voltak a rendőrök nagy fegyverekkel és pajzsokkal, jöttek a mentők is, és láttam, hogy hoznak ki egy embert a hordágyon. Annyit tudunk, hogy ketten meghaltak, négyen pedig megsérültek” – mesélte az egyik szemtanú.

A lövöldözésben két férfi a helyszínen életét vesztette, egy nő pedig a kórházba szállítás után halt meg. A kiérkező rendőrök azonnal körülvették az épületet, a tettesnek azonban sikerült elmenekülnie, jelenleg is keresik. A hatóságok egyelőre a terrortámadás lehetőségét sem zárták ki, a körülményeket még vizsgálják.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!