2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Lezuhant egy orosz repülő, senki nem élte túl

,

2016. március 19., szombat 07:50, frissítve: szombat 21:13

Nincs magyar áldozata az oroszországi repülőbalesetnek, közölte a külügyminisztérium. A dubaji légitársaság gépe a kifutópálya előtt kétszáz méterrel csapódott a földnek. A fedélzeten lévő 55 utas és a héttagú személyzet életét vesztette. Az orosz hatóságok kizárták, hogy terrortámadás történt.

Az utasszállító a leszállópálya előtt 250 méterrel csapódott a földnek és darabokra tört. „Ma hajnali fél négykor, a Rosztov-na-Donu-i repülőtéren a második leszállási kísérlet után lezuhant a FlyDubai légitársaság Boeing 737-800-as repülőgépe, amely Dubajból Rosztov-na-Donuba tartott” – erősítette meg Viktor Jacucenko, a rendkívüli helyzetek minisztériuma krízisközpontjának vezetője.

A fedélzeten tartózkodó 62 ember, köztük 55 utas életét veszítette. A gépen a személyzet tagjaival együtt 11 nem orosz állampolgár volt, az utaslistán magyar név nem szerepel. Vlagyimir Putyin elnök részvétét fejezte ki a hozzátartozóknak. „Továbbra is folytatjuk a keresési és mentési műveleteket. Egy nagyon bonyolult műveletről van szó. Minden szakértőnk a helyszínen van” – tette hozzá Vlagyimir Pucskov, az orosz rendkívüli helyzetek minisztériumának vezetője.

Helyszíni jelentések szerint a térségben erős szél fújt és rosszak voltak a látási viszonyok. Az orosz nyomozó hatóságok szerint két ok miatt történhetett a tragédia: a rossz időjárásban bekövetkező pilótahibából vagy technikai hibából következően. A repülőgép mindkét feketedobozát megtalálták. „A katasztrófa okát elsősorban a rossz időjárásra vezetjük vissza. Az áldozatok száma nem változott, a nyomozó hatóságok és a mentőalakulatok együtt dolgoznak a helyszínen” – nyilatkozta Vaszilij Golubev, Rosztov régió kormányzója.

A BBC szerint a FlyDubait 2009-ben alapították, összesen 90 célállomásra üzemeltet járatokat, Magyarországra viszont nem repül. A fapados légitársaságnál korábban nem történt hasonló tragédia.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!