2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Napi aktuális 23:35

Közszemlére tették a gyilkosok holttestét

2015. április 4., szombat 19:21, frissítve: szombat 19:52

Kenyában közszemlére tették a csütörtöki egyetemi mészárlás elkövetőinek holttestét. A hatóságok közben újabb túlélőt találtak: a 19 éves nő egy szekrényben rejtőzött el a terroristák elől. A vérfürdőt végrehajtó szomáliai iszlamista szervezet további merényletekkel fenyegetőzik. A helyi sajtó szerint a titkosszolgálatok értesülhettek a támadás tervéről, mégsem emelték a készültséget az afrikai országban. A muszlim terroristák 150 diákot mészároltak le – az áldozatok többsége keresztény volt.

A helyi halottasház előtt a kenyai hatóságok közszemlére tették a négy agyonlőtt terrorista holttestét. A támadókat lemeztelenítették, ruháikat bizonyítékként lefoglalták. Az életben hagyott diákok a városban tüntettek, majd az egyetem elé vonultak, hogy elutasítsák a vallási megkülönböztetést. „Ezzel a tüntetéssel megmutatjuk, hogy a kenyai nép összetart. Nem mondjuk azt, hogy ez keresztény, az meg muszlim. Együtt vagyunk, ez tesz bennünket testvérekké” – mondta a garissai egyetem egyik diákja.

Maguk a muszlim terroristák alkalmaztak vallási megkülönböztetést, a muzulmán hallgatókat elengedték, és csak a keresztényeket lőtték agyon. A mészárlást elítélte a kenyai muszlim közösség vezetése. „Az ország muszlim közösségének nevében határozottan kijelentjük, hogy a lehető legkeményebben elítéljük, ami Garissában történt” – fogalmazott a Dszamia mecset bizottságának tagja.

Az áldozatokat Kenya fővárosában, Nairobiban azonosítják, a Vöröskereszt válságközpontot állított fel a nemzeti stadionban. Az eltűntként nyilvántartott diákok hozzátartozói még reménykednek. „Megpróbáljuk megtalálni. Az általunk eddig látott listákon nem szerepel a neve. Nem tudjuk, hogy hol van, de reménykedünk… reméljük, hogy élve vagy halva, de megtaláljuk valahol” – nyilatkozta az egyik eltűnt lány rokona.

A kenyai hadsereg évek óra részt vesz a szomszédos Szomáliában az iszlamista felkelők elleni nemzetközi harcban. A fegyveresek gerilla-hadviselést folytatnak, Kenyában nem a mostani volt az első merényletük. 2013 szeptemberében 67 emberrel végeztek nairobi egyik bevásárlóközpontjában.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!