2024. 05. 21. Kedd Konstantin napja
Jelenleg a TV-ben:

Hírek

Következik:

Radar 17:10

Közeledtek az álláspontok a német koalíciós tárgyalásokon

Hír TV

2018. január 8., hétfő 16:50, frissítve: kedd 09:30

A szociáldemokraták elfogadták, hogy a legnagyobb, 42 százalékos kulcs szerint akkor adózzanak a gazdagok, ha magasabb a jövedelmük. Azt azonban nem tudni, hogy ezért cserébe mit kapnak majd. A szociáldemokraták a szociális ellátó rendszer bővítését akarják. Komoly ellentétek vannak a kért párt között a menedékstátust kapott személyek családegyesítésével kapcsolatban is.

A Kereszténydemokrata Unió berlini főhadiszállásán már a múlt héten megkezdődtek a német nagykoalíciós tárgyalások. A politikusok optimista hangulatban érkeztek a hétfői tárgyalási fordulóra.

– Ha mindenki erőfeszítéseket tesz és ha továbbra is jó hangulatúak lesz a tárgyalás, akkor elérhetünk valamit. De még sok munka vár ránk – közölte a kereszténydemokrata frakcióvezető. Persze nem mindenki elégedett, amikor a költségvetésről vitáznak a koalíciós megállapodásra készülő pártok. A Martin Schultz vezette szociáldemokraták a szociális ellátórendszer juttatásainak bővítését, a kereszténydemokraták viszont a jövedelemadó csökkentését és – bajor testvérpártjuk, a Keresztényszociális Unió javaslatára – a társasági adó mérséklését kívánják elfogadtatni. 

– Nem vagyok túl boldog a tárgyalások hangneme miatt. Rengeteget beszélünk arról, hogyan költsünk el a pénzt, de szerintem a politikának elsősorban nem az adófizetők pénzének elköltéséről kellene szólnia. A jövő generációnak kellene teret biztosítanunk, a jövőbe kellene befektetnünk inkább – nyilatkozta Szászország miniszterelnöke, Mitchael Kretschmer.

A kiszivárgott hírek szerint a szociáldemokraták elfogadták, hogy 53 ezer euróról 60 ezer euróra emelik azt az éves jövedelmi sávot, amely fölött a legmagasabb, 42 százalékos kulccsal adóznak a német polgárok. A társasági adó csökkentéséről egyelőre nincs hír, mint ahogy arról sem, mit tudtak elérni a szociáldemokraták.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!