2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Konténerekbe költöztetik a parkokban táborozó migránsokat

2015. augusztus 17., hétfő 12:03, frissítve: hétfő 12:45

Légkondicionált konténerekbe költöztetik az athéni parkokban táborozó migránsokat a görög hatóságok. A mintegy 700 férőhelyes menekültközpontban étel mellett egészségügyi ellátást is kapnak. Közben Kosz szigetére továbbra is érkeznek a menedékkérők. Idén már 130 ezeren értek partot Görögországban.

Törökország felől naponta több százan érkeznek. Egy kompon kapnak szállást, amíg elbírálják a menedékkérelmüket. A migránsok nagy része ezután útnak indul Nyugat-Európába. Az első számú úti cél Németország.

Sokan a kikötőben sátorozva várják ki a regisztrációs folyamatot. „Szíriából jöttünk, ahol szörnyű háború dúl. Ezután Németországba megyünk. Hálásak vagyunk az önök országának” – nyilatkozta a helyi sajtónak egy menedékkérő.

Athénban közben több mint 200 afgán menedékkérőt költöztettek az egyik parkból egy 700 férőhelyes konténerparkba, ahol víz, villany és légkondicionáló is van. „Remélem, hogy ez a központ kielégíti az igényeket. Ez egy humánus hely, van légkondi, meleg víz és kényelem. Ételt is kapnak. Szeretném megköszönni az egészségügyi minisztériumnak és a járványügynek, hogy biztosítják az egészségügyi ellátást. Úgy gondolom, ez a központ példát fog mutatni Görögországban” – fogalmazott a görög bevándorlásügyi miniszter.

Az adósságválsággal küzdő Görögországba idén már több mint 130 ezer menedékkérő érkezett.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!