2024. 09. 16. Hétfő Edit napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:05

Könnygázas oszlatás Párizsban

,

2016. július 11., hétfő 08:28, frissítve: hétfő 09:48

Párizsban és Lisszabonban tízezrek ünnepelték a lefújás után Portugália történetének első Európa-bajnoki győzelmét. A francia drukkerek egy része viszont balhézott a vereség után.

Francia rohamrendőrök próbálták kordában tartani a csalódott futballszurkolókat a párizsi Champs-Élysées-n. A diadalív környékén kisebb zavargás tört ki, miután a francia válogatott kikapott a portugáloktól az Eb-döntőn. „Futballmeccset nézni jöttem Párizsba, de látják, hogy mi várt itt rám! Így nem lehet összekovácsolni egy nemzetet!” – hangoztatta egy francia szurkoló.

Párizs leghíresebb sugárútjára már a mérkőzés előtt több mint háromezer rendőrt vezényeltek. A terrorfenyegetettség miatt akkor sem lett volna központi ünnepség, ha a francia csapat nyer. „Nagyon-nagyon szomorú vagyok, de továbbra is szurkolok Franciaországnak. Nagyszerűen játszottak. Veled vagyunk, szeretünk, Franciaország. Portugália, te nulla vagy” – mondta egy másik francia szurkoló.

A portugál szurkolók is megőrültek, de ők az örömtől. Sokan a helyszínen ünnepeltek. „Nagyon boldog vagyok, hogy végre nyertünk, és Ronaldo nélkül. Ronaldo nélkül. Hajrá, Portugália!” – fogalmazott Christoph portugál szurkoló.

Lisszabonban is spontán örömünnep kezdődött a meccs után. Több ezren táncoltak és énekeltek a központi Markez de Pombal téren. „Elképesztő volt, Cristianónak néhány perc után le kellett lépnie a pályáról, így bebizonyíthattuk, hogy egy család vagyunk, hogy együtt győzni tudunk, és bajnokok lehetünk” – nyilatkozta Joana Lobo portugál szurkoló.

Az örömünnep reggelig tartott a portugál fővárosban.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!