2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:00

Kirúgta Kevin Spacey-t a Netflix

Hír TV

2017. november 4., szombat 09:03, frissítve: szombat 12:29

Mindössze öt nap alatt maga alá temette a zaklatási botrány a világszerte népszerűnek számító kétszeres Oscar-díjas amerikai színészt, Kevin Spacey-t. A Netflix online műsorszolgáltató nem veszi meg a gyártótól A Kártyavár hatodik évadát, ha abban Spacey is szerepel. Mivel ő a főszereplő, ennek a kérésnek aligha tehet eleget a gyártó, a döntés így kirúgással ér fel.

Spacey-t nyolc volt kollégája vádolta meg azzal, hogy szexuális tartalmú megjegyzéseket tett rájuk, sőt fogdosta is őket. Anthony Rapp elmondása szerint mindössze 14 éves volt, amikor a zaklatta őt. Spacey az első vádra még azzal válaszolt: lehet, hogy történt ilyen eset, de nem emlékszik rá, mert részeg lehetett. A színész bocsánatot is kért, majd nem sokkal később nyilvánosan felvállalta homoszexuálisát.

A személyes vallomást Hollywoodban bármikor máskor tapssal jutalmaztak volna, de most nem aratott osztatlan sikert. Sokan nem bocsátják meg Spacey-nek, hogy akkor állt elő nemi identitásával, amikor zaklatási ügye kiderült.

 

A zaklatási lavinát a Harvey Weinstein amerikai producer ellen ért vádak indították el. Azóta színészek, producerek, rendezők, sőt sportolók, egyetemi tanárok és cégvezetők sokaságát vádolták meg szerte a világban.

 

 

 

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!