2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Kijárási tilalom a fosztogatások megelőzéséért

2017. augusztus 30., szerda 07:41, frissítve: szerda 08:55

Kijárási tilalmat rendeltek el az éjszakára Houstonban, ahol továbbra is tartanak a mentési munkálatok a Harvey hurrikán okozta áradások miatt. Az ítéletidőnek legkevesebb 18 halálos áldozata van, és több tízezer embert telepítettek ki.

Trópusi viharként folytatja tovább az útját Louisiana államban a Texast már elárasztó Harvey hurrikán. A vihar épp az amerikai történelem egyik legpusztítóbb természeti katasztrófája, a Katrina hurrikán tizenkettedik évfordulóján érte el a déli államot. A kormányzó szerint fennáll a tornádók kialakulásának veszélye is.

„Van esély a tornádók kialakulására, több forgószelet észleltek már ennek a viharrendszernek köszönhetően. Semelyik nem okozott sérüléseket, amiért nagyon hálásak lehetünk. De a következő napokban is számítunk tornádókra” – mondta John Bel Edwards.

A szomszédos Texasban sem állt el az eső. Péntek óta rekordot döntött a lehullott csapadékmennyiség, az utcákon másfél méteres a víz. Hustonban a polgármester kijárási tilalmat rendelt el, elsősorban azért, hogy megakadályozza az üresen hagyott házak kifosztását.

„Veszélyes kimenni az utcákra éjszaka, ezért rendeltem el kijárási tilalmat este tíztől hajnali ötig. Őszintén szólva senkinek sem kellene kimerészkednie ebben az idősávban. A városunk túl sok lakója van menedékhelyeken, nem akarom, hogy amiatt kelljen aggódniuk, hogy valaki betör az otthonukba” – mondta Sylvester Turner.

Texasban ötven éve volt utoljára ehhez fogható áradás. A helyszínre látogató Donald Trump elnök eposzi pusztításról beszélt. Azt egyelőre a hatóságok sem tudják, hogy pontosan hány embert zárhatott el a külvilágtól az árvíz. A szövetségi kormány Texasban és Louisianaban is szükségállapotot rendelt el, és rendkívüli forrásokat biztosít az érintett államoknak.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!