2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Kibertámadás? Nem volt áram a fél országban

2015. március 31., kedd 18:05

Fél országra kiterjedő áramszünet volt Törökországban. A kimaradás érintette a két legfontosabb török várost, Isztambult és Ankarát is, ahol leállt a légi közlekedés is. A hatóságok feltételezik, hogy a vezetékek meghibásodása miatt szünetelt a szolgáltatás, a miniszterelnök azonban közölte, hogy minden lehetséges okot megvizsgálnak.

A 15 milliós Isztambulban órákon át nem volt áram, emiatt megálltak a metrók, de az áramszünet miatt nem működtek a jelzőlámpák sem, ami megnehezítette a nem kötött pályás járművek közlekedését is. Országszerte több gyárban is leállt a termelés, de a főbb repülőterek és az olajfinomítók rendesen üzemeltek.

Legutóbb az 1999-es földrengés után volt ehhez hasonló áramszünet Törökországban, akkor 81 tartományából 40-ben akadozott hosszabb-rövidebb ideig az ellátás. Az energiaügyi miniszter szerint a vezetékek meghibásodása miatt szünetelt a szolgáltatás. Törökországban a gyors ipari fejlődés és a lakosság növekedése miatt az utóbbi években jelentősen megnövekedett a fogyasztás.

A hatóságok azonban nem zárják ki a terrorcselekményt és a kibertámadást sem.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!