2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Két évbe tellett, mire eljutott Németországba

2015. augusztus 7., péntek 16:10, frissítve: péntek 15:31

A német belügyi tárcának nincs tudomása arról, hogy a hatóságok több mint száz migránst toloncoltak volna vissza Magyarországra csütörtökön – ezt válaszolta a német belügy-minisztériumi szóvivő a Hír TV kérdésére. Németország déli határára naponta több száz afrikai és közel-keleti bevándorló érkezik vonattal.

Az osztrák–német határ melletti Rosenheim pályaudvarán mintegy húsz rendőr veszi fel a bevándorlók adatait. Naponta kétszáz migráns utazik vonattal Olaszországon és Ausztrián át Németországba. Többségük Afrikából és a Közel-Keletről származik. Júliusban már több mint hatezer bevándorló érkezett a bajorországi határvárosba.

„Természetesen tudjuk, hogy az illegális bevándorlók nem bűnözők. Az igazi bűnözők az embercsempészek, akik sok pénzért, gyakran több ezer dollárért hozzák Afrikából a Földközi-tengeren keresztül Európába a migránsokat, a legtöbbször embertelen körülmények között” – mondta el Rainer Scharf rendőrségi szóvivő.

Musa Dampha két éven át utazott, mire megérkezett Németországba. Azt mondja, hazájában, Gambiában féltette az életét, Líbiában pedig kétszer kirabolták. „Líbiában szemtanúja voltam a harcoknak, kétszer ki is raboltak. Ezért döntöttem úgy, hogy nem maradhatok ott. Olaszországba mentem, ahol kétszer börtönbe zártak” – mesélte.


Összességében Németországban tavaly közel hatvanezer illegális migránst regisztráltak, 75 százalékkal többet, mint egy évvel korábban.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!