2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Tusványos '24

Következik:

Európai Híradó 04:00

Keresik a sárga pólós, szemüveges merénylőt

2015. augusztus 19., szerda 20:30, frissítve: szerda 21:21

A thaiföldi rendőrség szerint egy szervezett csoport követte el a hétfői és a keddi merényleteket Bangkokban. A csoportnak külföldi kapcsolatai is lehetnek. Országszerte még mindig 400 iskola és kormányhivatal van zárva. Az első merényletben 22-en haltak meg és 120-an megsérültek, a turisták holttestét ma adták ki az érintett országoknak.

Szinte kihalt Bangkok legnagyobb piaca két nappal a merényletek után. Országszerte lelassult az élet: iskolák, kormányhivatalok is zárva vannak.

„Sokkal több vásárló szokott lenni, de most senki nem mer kijönni, inkább otthon maradnak és pénzt se költenek” – mondja egy árus.

A thai fővárosban hétfő este volt az első merénylet, 22-an haltak meg, köztük külföldi turisták, és 120-an megsérültek. Másnap délben újabb bomba robbant, a hatóságok szerint pont ugyanolyan, mint egy nappal korábban, de ennek nem voltak áldozatai.

A merénylőről rossz minőségű kamerafelvételeket is közzétettek, azt gyanítják, hogy legalább két segítője is volt a helyszínen. A bombát hátizsákban vitte a helyszínre, aztán egy taxival távozott. A sofőrjét már kihallgatták.

„Több elkövető volt, egy szervezett csoport. Az állampolgárságukat még nem állapítottuk meg, de lehet, hogy külföldiek voltak. Most a helyszínen készített videofelvételeket elemezzük, hogy többet tudjunk meg – mondja a nyomozás vezetője” – mondta a nyomozást vezető rendőr.

Thaiföldet tavaly május óta egy katonai junta irányítja, akik puccsal kerültek hatalomra. A rendkívüli állapotot idén áprilisban szüntették be. Az EU felfüggesztette a partnerségi programokat, amíg az országban nem rendeznek demokratikus választást.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!