2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Ismét bevándorlókat kellett kimenteni

2015. augusztus 12., szerda 14:06, frissítve: szerda 14:06

Több mint 1700 bevándorlót mentettek ki európai hajók a Földközi-tengerből az elmúlt két napban. Az olasz haditengerészet a líbiai partoknál mentett ki egy süllyedő gumicsónakból 50 utast, ötvenen viszont vízbe fulladtak. Idén már több mint kétezer menekült vesztette életét a Földközi-tengeren.

Tömegnyomor, ájuldozó emberek és egy kis ökölpárbaj egy menekülttáborban a görögországi Kosz szigetén. A dél-európai állam már nem tud mit kezdeni a migránsok áradatával: fogytán van a víz és az élelmiszer, az újonnan érkezőket pedig nem tudják hol elhelyezni. Csak idén több mint százezer bevándorló érkezett Görögországba. „Nem azt látom, hogy ez Európa lenne. Szerintem ez a harmadik világ. Nincsenek vécék, nincs víz, az emberek több mint tíz napja várnak. Ez Európa? Ha ez Európa, visszamegyünk Szíriába, Maliba és Jemenbe” – mondta Mahummad Shareef szíriai bevándorló.

Nem szűnik a menekültáradat a Földközi-tengeren sem: Olaszországban idén több mint kilencvenezer migráns szállt partra. Csak az elmúlt két napban több mint 1700 embert kellett kimenteni a tengerből, legalább ötvenen azonban a tengerbe fulladtak. Eközben Észak-Európában is egyre súlyosabb problémát okoz a bevándorlás: Norvégia kitoloncolással fenyegette meg azokat a fiatal bevándorlókat, akik barikádokat emeltek, majd kövekkel dobálták meg a rendőröket egy befogadóállomáson, és fiatalabbnak hazudták magukat a valóságnál.  A svéd rendőrség pedig újabb erőket csoportosított át a menekülttáborokhoz, miután kiderült: hétfőn két eritreai bevándorló késelt halálra két svédet egy IKEA-üzletben. Az 55 éves anyát és 28 éves fiát a jelek szerint minden ok nélkül mészárolta le a menekülttábor két lakója.

Kritikus a helyzet Németországban is, ahol szintén számos atrocitás történt a menekülttáborokban, amelyek mára gyakorlatilag megteltek.

Év eleje óta már 300 ezernél is több menedékkérőt vettek nyilvántartásba a német hatóságok. Csak júliusban 79 ezer ember bevándorló érkezett, amely új rekordnak számít Németországban.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!