2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Tusványos '24

Következik:

Európai Híradó 04:00

Intézményesítik a terrorizmus elleni harcot

2016. május 9., hétfő 20:06

Intézményesítik a terrorizmus elleni harcot Franciaországban, hogy kiszűrjék azokat, akik kapcsolatba kerültek a dzsihadizmussal. Ezért olyan központokat hoztak létre, ahol a hatóságok kérésére olyan embereket fogadnak be, akiket – elmarasztaló ítélet hiányában – fegyházban nem lehet elhelyezni.

A francia kormány minden régióban deradikalizációs központot hoz létre a muszlim fanatikusok visszaszorítására. „A radikalizálódás és a terrorizmus elleni terv átfogó stratégiát vezet be. A terv párhuzamosan tartalmazza a megfigyelést, a feltárást és a követést, és ezt követően a harcot a radikalizálódás ellen annak érdekében, hogy megvédje a francia embereket” – mondta Manuel Valls miniszterelnök.

Becslések szerint Franciaországban majdnem tízezer olyan ember él, aki dzsihadistának tekinthető. Szakértők azt állítják, hogy mintegy kétezer francia állampolgár utazott Szíriába vagy Irakba, hogy az Iszlám Állam oldalán harcoljon. „Az első központ, amely támogatja a radikalizálódott embereket, már a nyáron megkezdi a munkát. Ez azokat fogadja be, akiknél őszinte szándékot látunk arra, hogy reintegrálódjanak a társadalomba. Mivel a radikalizálódás az egész társadalomnak gondot okoz, arra kértem a prefektusokat, hogy 2017-ig hozzák létre a terv intézményi hátterét” – tette hozzá a francia miniszterelnök.

A franciák ingyenesen hívható telefonszámot létesítenek a gyanús személyek bejelentésére, és a munkahelyeken is szűrik majd a radikálisokat. Franciaország rendezi június 10-étől foci-Eb-t.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!