2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Túlélve Bolíviát

Következik:

CPAC Magyarország 2024 03:40

Illegálisan jutott fegyverhez a texasi ámokfutó

Hír TV

2017. november 6., hétfő 21:58, frissítve: hétfő 22:43

A 26 halálos áldozatot követelő mészárlás után a férfit egy járókelő lőtte meg, a rendőrség szerint ezután öngyilkos lett.

Egyre több részlet derül ki a texasi ámokfutó lehetséges motivációjáról. Devin Patrick Kelley vasárnapi mise közben lőtt agyon 26 embert egy texasi templomban. Ezután menekülőre fogta, de két járókelő utánaeredt és meglőtte. A halála előtt felhívta az apját, és közölte vele, hogy nem fogja túlélni a sebesülését. A rendőrség szerint ezután maga vetett véget az életének.

Kelley két évig szolgált a légierőnél, majd egy évre katonai börtönbe került családon belüli erőszak miatt. A mészárlás előtti napokban fenyegető üzeneteket küldött mostohaanyjának. A hatóságok egyelőre nem tudják, honnan szerezte a fegyvereit, hiszen előélete miatt legálisan nem juthatott hozzájuk. „Általánosságban, ha valakit tisztességtelen viselkedés miatt bocsátottak el a hadseregből, akkor nem szabadna lőfegyvert vásárolnia vagy birtokolnia” – mondta egy különleges ügynök.

A férfi, aki kocsijával üldözőbe vette a támadót, azt mondja, ösztönösen cselekedett. „Csak tettem, amit tennem kellett, mondták, hogy lövöldözés történt, hát utánaeredtem, ez volt a helyes döntés” – emlékezett vissza.

A halottak és a sérültek között 5 éves és 72 éves is van, a templom lelkészének 14 éves lánya is életét vesztette.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!