2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Húsz éve halt meg Diána hercegné

2017. augusztus 31., csütörtök 11:27

Húsz éve vesztette életét a királyi család legnépszerűbb tagja, Diána hercegné. Az édesanyjuk emlékére kialakított kertben Vilmos és Harry herceg is lerótta tiszteletét. A „szívek királynőjének” nevezett Diána 1997. augusztus 31-én halt meg egy párizsi autóbalesetben.

A királyi ház nevében Vilmos és Harry herceg rótta le tiszteletét az édesanyjuknak kialakított emlékkertben. Vilmost a felesége, Katalin hercegné is elkísérte a rövid sétára, amely a Kensington-palota tőszomszédságában lévő kegyhelyhez vezetett. A hercegek később a palota előtt elhelyezett virágokat és gyertyákat vették szemügyre, s szót váltottak alattvalóikkal is. A brit királyi család számára ez volt a hivatalos megemlékezés, más programot egyáltalán nem terveznek.

„Engem sokkolt a hír. Először olyan volt, mintha csak egy rossz tréfa lett volna, de aztán megértettem. Mivel olyan sokan szerették, az eset alapjaiban megváltoztatta a briteknek a királyi családról alkotott véleményét” – ezt már egy brit turista mondta Párizsban, a Diána halálának helyszínén kialakított emlékhelyen.

Az emlékhely alatt futott az az alagút, ahol húsz éve halálos balesetet szenvedett a hercegné. Az őt üldöző paparazzók elől menekült barátjával, Dodi al-Fayed egyiptomi milliárdossal, amikor a sofőr elvesztette az uralmát a jármű felett, és nagy sebességgel a falnak csapódott. A balesetet az autóban utazó négy emberből csak egy, a testőr élte túl.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!