2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Tusványos '24

Következik:

Európai Híradó 04:00

Hatalmas tömeg követelte Netanjáhú távozását

2015. március 8., vasárnap 08:13, frissítve: vasárnap 10:40

Mintegy 35 ezren tüntettek Benjámín Netanjáhú ellen Tel-Aviv központjában. A demonstrációt egy, a palesztin állam létrehozását is támogató mozgalom szervezte. Izraelben március 17-én parlamenti választást rendeznek.

A Tel-Aviv központjában rendezett megmozduláson a zsidó állam hírszerzésének egykori vezetője is a kormányfő távozását követelte. „Netanjáhú hat éve dolgozik miniszterelnökként. Izrael sosem volt annyira elakadva, mint ebben a hat évben. Hat év alatt nem tett egyetlen valódi lépést sem a térség megváltoztatásáért és egy jobb jövő létrehozásáért” – mondta Meir Dagan, a Moszad egykori vezetője.

A demonstrációt egy, a palesztin állam létrehozását is támogató mozgalom szervezte. A résztvevők szerint az izraeli kormányfő a kétállami megoldás útjában áll, és elítélik a tavalyi Gáza elleni hadműveletet. Emellett azért is követelik Netanjáhú távozását, mert az országban az egekbe szöktek a lakhatási és megélhetési költségek.

„Azért szerveztük ezt a tüntetést, hogy igazi változást indítsunk el. Szerintünk változásra van szükség védelmi, politikai, társadalmi és gazdasági szempontból. Lehetőséget adunk, hogy az emberek kifejezzék, hogy változást akarnak, olyan kormányt szeretnének, amely változást hoz ezeken a területeken” – közölte Gaj Prossz szervező.

Izraelben március 17-én parlamenti választást rendeznek. A legutóbbi felmérések szerint Netanjáhú pártja, a jobboldali Egyesülés (Likud) a második helyre szorulhat a baloldali Cionista Unió mögött.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!