2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Három embert ölt meg a palesztin fegyveres

,

2017. szeptember 26., kedd 12:59, frissítve: szerda 07:39

Három izraeli rendőrt megölt, egyet pedig súlyosan megsebesített egy palesztin fegyveres a megszállt Ciszjordániában. A támadóval végeztek, házát lerombolták az izraeliek.

Az agyonlőtt rendőrök egy izraeli telepre vigyáztak a megszállt Ciszjordániában, Jeruzsálemtől nagyjából 20 kilométerre.

„A kiérkező önkénteseink sajnos hármuknál csak a halált tudták megállapítani, egyet súlyos sérülésekkel vittünk a kórházba” – mondta Mose Teitelbaum, az Egyesült Mentőszolgálat igazgatója.

A 37 éves palesztin támadó érvényes izraeli munkavállalási engedéllyel érkezett a telepre. Ám a rendőrök gyanúsnak találták, félre akarták állítani, mire pólója alól előrántotta a pisztolyát, és tüzet nyitott rájuk.

„A körülötte lévőkre nyitott tüzet, azokra, akik épp vele foglalkoztak, ellenőrizték az iratait. A biztonságiak egy dzsip mögül rálőttek és megölték” – mondta Roni Elsheich izraeli rendőrfőkapitány.

Az izraeli telepen több mint száz palesztin dolgozik nap mint nap, vérontás eddig nem történt. A merénylőnek nem volt priusza, indítéka magánéleti jellegű. Házassága tönkrement, felesége el is hagyta. „Meglepődtünk, amikor reggel hallottuk a híreket a támadásról. Addig nem tudtuk, ki tette, amíg a katonák ide nem jöttek, addig nem lehettünk biztosak, hogy Nimernek köze van az akcióhoz” – mondta a támadó nagybátyja.

Az izraeli kormányfő elrendelte a merénylő házának lerombolását, családtagjaitól pedig visszavonják a munkavállalási engedélyt. „A gyilkos támadás a Palesztin Hatóság és más szervek rendszeres uszításának a következménye, Azt várom el Mahmúd Abbásztól, hogy ne igazolni próbálja a merénylet jogosságát, hanem ítélje el” – hangoztatta Benjamin Netanjahu.

A Hamász szóvivője a merénylőt éltette. „Jeruzsálem a fő oka a megszállással szembeni konfliktusunknak, népünk addig folytatja az ellenállást, amíg el nem érik a szabadságot” – mondta Hazem Qassem.

2015 óta a palesztinok számos gázolásos, késelős merényletet hajtottak végre.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!