2024. 02. 22. Csütörtök Gerzson napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:35

Halálos vihar pusztított Németországban

2017. október 6., péntek 09:58, frissítve: péntek 10:46

Hét halálos áldozata van a Németországon végigsöprő viharnak. Több nagyvárosban is leállt a kötött pályás közlekedés, mert a 120 kilométer per órás széllökések fákat csavartak ki és vezetékeket szakítottak le.

A hamburgi tűzoltóság rendkívüli állapotot hirdetett, miután csütörtök délután alig egy óra alatt csaknem 300 riasztást kaptak. A városba már délelőtt megérkezett a vihar. Az egész Németországon végigsöprő viharnak Hamburgban egy halálos áldozata volt. A nagyvárosban leállították a vasúti közlekedést.

A fővárosban is szünetelt a kötött pályás forgalom, a gyorsvasút és a villamosok is leálltak. „Frankfurtba akarunk menni. Most egy kicsit hülyén érzem magam itt állva két kis gyerekkel. Az egyetlen információ, amit kaptunk, hogy a vonatunkat törölték. Semmi mást. Most már csak azt reméljük, hogy tudnak nekünk itt segíteni” – panaszolta egy utas a berlini pályaudvaron.

Hannoverben egy német segélyszervezet 2000 adag meleg ételt készített és szolgált fel a helyi vasútállomáson rekedt utasoknak. „A viharkárok miatt itt, Hannoverben is a villamosvonalakon óriási fennakadások vannak, mert a fák rádőltek a kábelhálózatra. Több vonat és villamos sem jár” – számolt be Frauke Engel, a johannita segélyszervezet szóvivője.

A hivatalos adatok szerint Németország-szerte hét ember vesztette életét a viharban. A meteorológiai szolgálat előrejelzése alapján a nyugatról kelet felé tartó front pénteken elvonul Németország fölül.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!