2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Globális problémáról beszélt Obama

2016. április 6., szerda 08:42, frissítve: szerda 08:42

Egy volt amerikai hírszerző szerint csak azért nem bukott meg az Azsad-rezsim Szíriában, mert Barack Obama túl óvatos. Nemzetközi lapszemle következik.

Az adóelkerülés globális probléma Barack Obama szerint. Az amerikai elnök a fehér házi szóvivő sajtótájékoztatóján jelent meg váratlanul, ahol azt mondta: az offshore pénzkihelyezéssel történő adóelkerülés alattomos, viszont jó részük törvényes. A Washington Post beszámolója szerint az elnök hangsúlyozta: Egyesült Államokban is be kell zárni azokat a jogi kiskapukat, amelyek lehetővé teszik az adóoptimalizáló cégeknek az offshore ügyleteket.

Lemondott az izlandi miniszterelnök

Lemondott az izlandi miniszterelnök, mert kiderült, hogy érintett – feleségével együtt – a panamai offshore cégek körüli botrányban – írja az angol nyelvű Reykjavik Grapevine. A bejelentést Sigurdur Ingi Johannsson, a kormánypárt elnökhelyettese, izlandi mezőgazdasági miniszter tette meg. Bár az államfő az esti órákig nem jelentette be, hogy elfogadja Gunnlaugsson lemondását, a miniszterelnök pártja, az izlandi Haladó Párt máris jelezte, hogy utódként Sigurdur Ingi Johannssont jelöli. Hétfőn több mint tízezer izlandi tüntetett a főváros, Reykjavík központjában Gunnlaugsson lemondását követelve. A botrányban érintett személyek között előkerült Bjarni Benediktsson pénzügyminiszter neve is.

Szilveszteri támadások: őket gyanúsítják

Szinte kivétel nélkül külföldieket, többnyire marokkói és algériai férfiakat gyanúsítanak a németországi Kölnben szilveszter éjjel nők ellen elkövetett szexuális támadások és rablások elkövetésével az Észak-Rajna-Vesztfália tartományi belügyminisztérium Süddeutsche Zeitung által megjelentett kimutatása szerint. A kölni rendőrkapitányságon a szilveszterkor történtek feltárására létrehozott nyomozócsoport március végéig 1527 bejelentett bűncselekménnyel foglalkozott, köztük 529 szexuális bűncselekménnyel. Az áldozatok száma 1218, közülük 626-an szexuális bűncselekményt szenvedtek el. A rendőrség március végéig 153 embert gyanúsított meg, köztük 149 nem német állampolgárt. A külföldiek többsége, 103 ember marokkói vagy algériai származású.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!