2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Fillon: Politikai gyilkosságról van szó

2017. március 1., szerda 18:51

Március 15-én emelnek vádat a francia elnökválasztás konzervatív jelöltje ellen családja gyanús parlamenti állásai matt. Francois Fillon ennek ellenére nem akar visszalépni a jelöléstől.

Francois Fillon nem adja fel. A francia konzervatív elnökjelölt annak ellenére nem száll ki az elnökválasztási versenyből, hogy a bíróság vádat akar emelni ellene.

„Hölgyeim és uraim! Az ügyvédem arról tájékoztatott, hogy a vizsgálóbírók március 15-re beidéznek, hogy vádat emeljenek ellenem” – közölte Fillon.

Fillon képviselő korában asszisztensként alkalmazta a feleségét, az asszony azonban semmilyen munkát sem végzett. A konzervatív elnökjelölt ellen ezért közpénz elsikkasztása, hivatali bizalommal való visszaélés, csalás, befolyással való üzérkedés és vagyonbevallás elmulasztása miatt indult vizsgálat. Francios Fillon szerint az igazságszolgáltatás azt akarja megakadályozni, hogy elnökké válasszák.

„Több politikai harcostársam és azok, akik támogattak az előválasztáson, az a négymillió ember politikai gyilkosságról beszélnek, és ez valóban az. De ezzel az aránytalan támadással, amire még soha nem volt példa, ezzel nemcsak ellenem követnek el gyilkos merényletet, hanem az elnökválasztás ellen is” – mondta az elnökjelölt.

A botrány kirobbanása előtt a legesélyesebbnek számító elnökjelölt népszerűsége jelentősen csökkent, már csak harmadik a listán, vagyis feltehetően nem jutna be a második fordulóba.

„Én a francia szavazókra hagyom, mert csak a nép szavazata és nem az egyoldalú eljárások döntik el, hogy ki lesz a köztársaság következő elnöke. Nem adom fel, és nem lépek vissza. Kitartok végig, mert nem csak rólam van szó, itt a demokrácia a tét” – tette hozzá a konzervatív vezető.

Fillon tehát marad, egyik legfontosabb kampányembere azonban elfordult tőle, pedig ő lehetett volna a miniszterelnöki poszt legfőbb várományosa, ha a konzervatív jelölt nyer. Bruno Le Maire azt kifogásolja, hogy főnöke nem tartotta be ígéretét, hogy visszalép, ha vádat emelnek ellene.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!