2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:00

Egybekelt Harry herceg és Meghan Markle

Hír TV

2018. május 19., szombat 13:57, frissítve: szombat 19:11

Már a hajnalban gyülekeztek az érdeklődők Windsor utcáin. Volt olyan, aki már két napja helyet foglalt magának a kordon mögött, hogy a legjobb helyről lássa az esküvői menetet.

Harry herceg és Meghan Markle házassága sok tényező miatt számít kiemelt eseménynek. A herceg a brit királyi család egyik legnépszerűbb tagja. A jelenlegi trónörökös, Károly walesi herceg és a néhai közönség kedvenc Diana hercegné kisebbik fia testvérével együtt számos jótékonysági szervezet és kezdeményezés védnöke.

Meghan Markle amerikai színésznő, aki több szempontból is rendhagyó választás a hagyományokhoz egyébként szigorúan ragaszkodó királyi családban, és nemcsak állampolgársága miatt. Meghan Markle egyszer már elvált, maga is elvált szülők gyermeke. Több tévésorozatban is szerepelt, emellett lelkes nőjogi aktivista, aki már az ENSZ előtt is mondott beszédet.

A pár két éve, egy közös ismerősön keresztül ismerkedett meg, eljegyzésüket 2017 novemberében jelentették be. Az esküvő helyszínéül az egyik legismertebb királyi birtokot, Windsort választották. A templomba meghívott 600 vendég között voltak a pár barátai és rokonai, brit részről például David Beckham, Idris Elba vagy a volt miniszterelnök, Sir John Major. Az Egyesült Államokból Meghan Markle kollégái is eljöttek, de ott volt Oprah Winfrey televíziós személyiség, Serena Williams teniszező és George Clooney kétszeres Oscar-díjas színész is. A szertartáson természetesen részt vett II. Erzsébet királynő is, aki a vendégek közül utolsóként, a menyasszony előtt foglalt helyet a Szent-György-kápolnában.

Meghan Markle tíz gyermek kíséretében lépett be a templomba, ahol félúttól Károly herceg kísérte az oltárhoz. A szertartást a canterbury-i érsek celebrálta, a prédikációt pedig az amerikai episzkopális egyház vezetője mondta. A zenei szolgálatban a hagyományos fiúkórus mellett egy gospelkórus is részt vett. Az eskü szövegéből – Vilmos herceg néhány évvel ezelőtti esküvőjéhez hasonlóan – ismét kimaradt a menyasszony engedelmességet fogadó mondata.

A szertartás után délután és este is fogadásokkal ünneplik a hercegi párt, előbbit a királynő, utóbbit Károly herceg adja. A királynő az esküvő délelőttjén jelentette be, hogy a Sussex hercegségének címét adományozta a párnak, így a továbbiakban, mint Sussex hercege és hercegnéje szerepelnek a közvélemény előtt.

 

(Fotó: Reuters)

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!