2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Ma köt házasságot Harry herceg és Meghan Markle

Hír TV

2018. május 19., szombat 08:48, frissítve: szombat 13:57

Ma házasodik II. Erzsébet királynő unokája Harry herceg és Meghan Markle. Az amerikai színésznő rendhagyó választás a brit királyi családban mert, egyszer már elvált, és maga is elvált szülők gyermeke. A windsori szertartásra rengetegen érkeztek, és a fél világ a tv képernyőkön keresztül követi a királyi esküvőt.

Már a hajnali óráktól fogva gyülekeznek az érdeklődők Windsor utcáin. Volt olyan, aki már 2 napja helyet foglalt magának a kordon mögött, hogy a legjobb helyről lássa az esküvői menetet. A Londontól 40 kilométerre keletre lévő település lakosságának háromszorosát, 100 ezer embert várták a városba. A helyi vasúttársaság már hónapokkal korábban bejelentette, hogy sűrített járatszámmal és hosszabb szerelvényekkel készülnek az esküvői rohamra.

Harry herceg és Meghan Markle házassága sok tényező miatt számít kiemelt eseménynek. A herceg a brit királyi család egyik legnépszerűbb tagja. A jelenlegi trónörökös Károly walesi herceg és a néhai közönségkedvenc Diana hercegné kisebbik fia testvérével együtt számos jótékonysági szervezet és kezdeményezés védnöke.

Leendő felesége, Meghan Markle amerikai színésznő, aki több szempontból is rendhagyó választás a hagyományokhoz egyébként szigorúan ragaszkodó királyi családban, és nemcsak állampolgársága miatt. Meghan Markle egyszer már elvált, maga is elvált szülők gyermeke. Több tévésorozatban is szerepelt, emellett lelkes nőjogi aktivista, aki már az ENSZ előtt is mondott beszédet – ezt a tevékenységét pedig biztosan ki fogja tudni használni a jövőben is.

A pár 2 éve, egy közös ismerősön keresztül ismerkedett meg, eljegyzésüket 2017 novemberében jelentették be. Az esküvő helyszínéül az egyik legismertebb királyi birtokot, Windsort választották, a szertartáson pedig részt vesz a királynő is.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!