2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Fenyegetések sora: bombariadó miatt kiürítették a székházat

2015. augusztus 25., kedd 19:51, frissítve: szerda 10:40

Bombariadó miatt kiürítették a kisebbik német kormánypárt berlini székházát. A Szociáldemokrata Párt már a sokadik fenyegetést kapta a menekültek befogadása melletti kiállása miatt. Közben Berlintől nem messze ismeretlenek felgyújtottak egy sportcsarnokot, amelyet korábban menekültek befogadására jelöltek ki a hatóságok.

Várakozó embercsoport egy berlini épület előtt. Ezúttal nem menedékkérőkről van szó: ők a kisebbik német kormánypárt tagjai és alkalmazottai, akik bombariadó miatt szorultak ki a székházból. A Szociáldemokrata Párt már a sokadik fenyegetést kapta a menekültek befogadása melletti kiállása miatt. „A bombafenyegetéstől eltekintve is rasszista e-mailek egész özöne zúdult ránk az elmúlt huszonnégy órában, némelyek bűncselekménnyel felérő tartalommal. Szerintünk a mostani eset is ennek a gyűlölet- és erőszakhullámnak a része” – mondta Yasmin Fahimi, a Szociáldemokrata Párt főtitkára. A párt elnöke nemrég azt mondta: a jogállam minden eszközével fel kell lépni a bevándorlókat fenyegető emberek ellen, akiket ő csőcseléknek nevezett.



Közben Berlintől nem messze ismeretlenek felgyújtottak egy sportcsarnokot, amelyet korábban menekültek befogadására jelöltek ki a hatóságok. A porig égett épületben 130 migránst helyeztek volna el. A tűzben senki sem sérült meg.

Németországban a hétvégén is gyújtogatások voltak a menekülteket befogadó létesítményeknél. A bevándorlók elleni uszítást Angela Merkel német kancellár is elítélte. „Ez az agresszív, idegengyűlölő hozzáállás teljes mértékben elfogadhatatlan. Visszataszító azt látni, hogy Európában a szélsőjobb és a neonácik hogyan terjesztik a gyűlöletüket” – fogalmazott a német kancellár.

Németországba idén a becslések szerint 800 ezer menedékkérő érkezhet, négyszer annyi, mint tavaly. A német és a francia kormány októberig javaslatcsomagot nyújt be az Európai Bizottságnak, hogy összehangolják a menekültekre és a gazdasági bevándorlókra vonatkozó szabályokat. Ehhez a dublini és a schengeni szerződést is módosítani kell.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!