2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Fallal körbevett strandot hoztak létre a nők számára

2015. augusztus 11., kedd 15:39, frissítve: kedd 16:05

Csak nőknek fenntartott strand nyílt a muszlim többségű Csecsenföldön. Az érintett partszakaszt kerítés védi, a strandot a vallási előírások miatt nyitották meg.

A fürdőhely a csecsen fővárosban, Groznijban nyílt meg, két kilométerre a férfiak strandjától, egy három méter magas fallal körülvéve. A különleges strandra a Kaszpi-tengertől szállították a homokot és a kagylókat. A strandon az életmentő személyzet is kizárólag nőkből áll majd, a fiúk csak tizenkét éves korukig kísérhetik el anyjukat a vízpartra. A muszlim többségű Csecsen Köztársaság vezetője vallási előírásokkal indokolta a külön strandok létrehozását.

„Köztársaságunk vezetője, Ramzan Kadirov hozta létre nekünk, nőknek ezt a csodálatos helyet, ahol igazán kikapcsolódhatunk, ahová elhozhatjuk a gyermekeinket. Nagyon meg vagyunk vele elégedve. Azt szeretnénk, ha a strand ingyenes lenne, és megmaradna ilyen gyönyörűnek és tisztának” – mondta egy helyi lakos.

Csecsenföldet 2007 óta irányítja Kadirov. Vlagyimir Putyin orosz elnök embere, de helyi szinten nagy fokú önállóságot élvez a döntéshozásban. Cserébe kordában tartja az oroszok ellen korábban két felkelést indító csecsen szakadárokat, akik az Iszlám Államéhoz hasonló kalifátust hoznának létre az észak-kaukázusi területen.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!