2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Tusványos '24

Következik:

Európai Híradó 04:00

EU-s támogatás a menekültválság kezelésére

2015. augusztus 11., kedd 11:53

2,4 milliárd euró támogatást kapnak az Európai Unió tagállamai a menekültválság kezelésére. Magyarország 64,1 millió eurós segítséget kap Brüsszeltől.

Rendőrök elől menekültek a migránsok a franciaországi Calais-ben. Az illegális bevándorlók a Csalagút túloldalára, Nagy-Britanniába szeretnének innen eljutni – tehervonatokra vagy kamionokra felkapaszkodva. Két átszökési kísérlet között – a maguk közt Új Dzsungelnek hívott – sátortáborban élnek. A menekültválsággal küzdő európai uniós országoknak, köztük Magyarországnak, Brüsszel anyagi támogatást biztosít. „Bejelentettük, hogy 2,4 milliárd euróval támogatjuk tagállamainkat, hogy kezelni tudják a migrációs nyomást. Az Európai Bizottság nyitott szemmel közelít a problémához, és továbbra is nagyon szorosan együttműködünk a tagállamokkal, hogy a lehető legjobban tudjunk megküzdeni ezzel a kihívással” – fogalmazott Natasha Bertaud, a bizottság szóvivője.



A két fő kedvezményezett Olaszország és Görögország 558, illetve 474 millió euróval. Magyarország 61,4 millió euró támogatást kap. Az uniós segítséget a 2014 és 2020 közötti időszakra hagyta jóvá a brüsszeli testület.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!